O NAS

DISC’O’CLOCK so stenske ure narejene iz starih LP plošč. Tako gramofonskim ploščam, ki so nabirale prah v skladiščih, kleteh in podstrešjih udahnemo novo življenje.Kolekcija DISC’O’CLOCK je namenjena slehernemu sodobnemu domovanju, ki ga z elementi notranjega dizajna bogati tako dekorativno kot funkcionalno. Hkrati pa gre za našo družino “merilcev časa” ki se sproti razvija. Gre za modele, ki navdih črpajo iz kataloga kolektivnega spomina, sestavljen iz znakov, oblik in barv, ki jih nazadnje interpretira osebni okus vsakega posameznika. Z uro DISC’O’CLOCK lahko v svoj dom vnesemo elemente lastnega stila in občutkov, hkrati pa pokažemo svojo ljubzen do oblikovanja in skrb za naravo.Disco’o’clock kolekcija ur odraža prepletenost oblikovanja z umetnostjo, modo, intenretom in ulico ter zato v svoji celovitosti predstavlja odsev današnjega časa.Vsak Disc’o’clock se poleg ročne izdelave ponaša predvsem z dejstvom, da ga sestavljajo reciklirani oz. vnovič uporbljeni materijali. Vsi izdelki DISC’O’CLOCK so UNIKATNI, EKOLOŠKO OZAVEŠČENI in in narejni v Italiji (MADE IN ITALY). Disc’o’clock ure so UNIKATNE: vsaka ura je narejena iz različne gramofonske plošče. Disc’o’clock ure EKOLOŠKO OZAVEŠČENE: izdelane so iz starih gramofonskih plošč, ki večinoma svoje funkcije predvajanja glasbe ne izvajajo več, saj so bodisi samevale v kleteh, podstrešjih ali skladiščih, so podrsane ali enostavno nimajo več poslušalca. Disc’o’clock ure se ponasajo z blagovno znamko MADE IN ITALY: celoten proces od dizajna preko projektiranje do izdelave poteka v Trstu, Italiji. V ponudbi imamo 5 kolekcij, vendar se le-te sproti širijo in večajo z izdelavo AD HOC ur, s katerimi lahko zadovoljimo katerekoli potrebe.
Podjetje združuje 4 obrtnike zaljubljene gramofonske plošče. Projekt Disc’o’clock je nastal leta 2010, ko je eden izmed nas začel proizvajati in podarjati prijateljem prve prototipe ur. Sledili so prvi manjši ulični sejmi po Italiji, zgodnje bujenje, dosti prevoženih kilometrov tudi mraz, vendar zadovoljstvo prvih prodanih ur je vedno poplačalo vloženi trud. S tem se je ozaveščanje večalo in pridobivali smo na prepoznavnosti do te mere, da smo sedaj vodilni ponudnik tovrstnih ur v svetu. Naša prodajna mreža se širi vsako leto, postali smo pravcata globalna blagovna znamka.Projekt, je nastal takorekoč po naključju. Prijatelju, lastniku radija, je poplavilo kletne prostore kjer je imel spravljenih nekaj tisočakov plošč in navidezno so bile za v smeti. Vendar smo navidezno saj smo nekako slutili, da se njihov čas se ni popolnoma izpel. Iz skladišča smo privleklli na dan rezkar, ki je tam leta nabiral prah. Po nekaj tednih poskusov in testiranj je nastal prvi Disc’o’clock! Kot rečeno, smo na začetku prve ure podarjali prijateljem. Kmalu za tem je povpraševanje tako naraslo, da se je hobi spremenil v dobro poslovno priložnost, ki smo znali prepoznati in z dobro mero kreativnosti (in tudi malo sreče!) znali izkoristiti.Prva prestavitev javnosti projekta Disc’o’clock se je odvila v sklopu 54. BIENNALA d’arte DIFFUSA v MAGAZZINO 26 v Trstu, kasneje je bil projekt izbran kot finalist YEP-a! – Young Designers Exposition 2011. Sledila je predstavitev na sejmu FUORISALONE 2012 v Milanu. Trenutno Disc’o’clock ure prodajamo posredno in neposredno v več kot 10 državah med katerimi stejemo ZDA, Avstralijo, Nemčijo in druge.

Samo ime združuje besedo DISCO in besedo CLOCK, ki v angleškem jeziku pomeni ura. Poleg tega je beseda DISCO povezana in namenoma uporabljena, saj jo povezujemo z legendarnimi disko klubi iz 80. let, na katere smo še pobej navezani.

DISC’O’CLOCK – DISCOCLOCK – DISCO CLOCK so registrirane blagovne znamke STUDIOSTEFANUTTI. Vsaka zloraba bo kaznovana v skladu z zakonom o varstvu intelektualne lasnine.

artigianato regali natale 2012 artigiano in fiera clock record disc'o'clock dischi vinile design discoclock DISCO CLOCK fab.com. vinyl fab.de icons idea regaloo clock oclock orologi orologi 33 giri orologi a disco orologi design orologi dischi in vinile orologi dischi vinile orologi in vinile orologio con disco vinileorologio con vinile orologio design orologio disco orologio disco vinileorologio oclock orologio su vinile orologio vinile orologi su vinile orologi vinile recycled vinyl clock recycled vinyl wall clocks recycled wall clock REGALIregali design regali eco regali ecologici regali natale regali natale vintageregalo ecologico resources riciclo creativo vinile studio stefanutti vecchi dischi orologio vinyl wall vinyl wall clock vespa bob marley civette civetta rolling stones astratto orologio design gatto disco vinile

Privacy Preference Center

    Necessary

    Wordpress session cookie, used to verify if a user is logged in.

    PHPSESSID

    Advertising

    Other